Омбудсманът Мая Манолова ще предложи на премиера Бойко Борисов да

...
Омбудсманът Мая Манолова ще предложи на премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Мая Манолова предлага независима проверка на ИА Автомобилна администрация

Омбудсманът Мая Манолова ще предложи на премиера Бойко Борисов да назначи самостоятелна инспекция на работата на чиновниците в Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ". Това стана ясно след съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия за разглеждане на сигнали за корупция при шофьорските курсове. Временната комисия се образува, след като Николай Колев Босия разгласи гладна стачка и изиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и на заместника му Ангел Попов. Мая Манолова счита, че инспекцията би трябвало да бъде осъществена от представители на разнообразни ведомства:
" Може би Инспекторатът към Министерския съвет, също по този начин може би е удачно да сезирам Комисията за противопоставяне на корупцията. Това са двете дейности, които мога да подхваща - да сезирам премиера за външна инспекция с представители на протестиращите жители и да насочва молба към КОНПИ за инспекция на работата на Автомобилната администрация. "
 Николай Колев-Босия Снимка: Българска телеграфна агенция Николай Колев-Босия счита, че работата на комисията по инспекция на неговите изказвания за корупция при вземането на шофьорски книжки върви постепенно. Колев е на мнение, че поради бездействието на чиновници на ДАИ по пътищата умират почтени хора. Омбудсманът Мая Манолова се базира на данни, че от началото на митинга на Николай Колев от 13 юни до през днешния ден по пътищата на страната са починали 122 души. 
" Проблемът сега измежду болшинството български жители (и той не е единствено проблем на хората, които поддържат господин Колев), е в неналичието на доверие към работата на Автомобилната администрация ", разяснява омбудсманът. 
Николай Колев-Босия гладува към този момент 62 дни. Сред настояванията му е и разформироване на Народното събрание. 
Още по тематиката чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР