Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на жители от Младост

...
Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на жители от Младост
Коментари Харесай

Протест срещу застрояване в Младост 1 иска Фандъкова да докаже, че няма се строи

Омбудсманът Мая Манолова ще поддържа митинга на поданици от " Младост 1 " при блок 73, потвърдиха от пресцентъра на омбудсмана.
Става въпрос за митинг против проект да се построи 12-етажен хотел и жилищна постройка в частен парцел. Планът е по Подробен организационен проект, като е в процедура за одобрение.
Протестиращите се изправят против решението на Столичния общински съвет (СОС) от 20 декември, 2018 година (886), с което се образуват два нови устройствени проекти (УПИ). Така се дава опция за реализация на горепосочените капиталови планове.
" Протестиращите, живущи в бл. 73 и близките, се разгласяваме " срещу “ плануваните хрумвания в зелена повърхност пред блок 73 да има хотел, жилищна постройка и нова улица, минаваща през иглолистна и друга растителност, и директно пред входовете на блока ", гласи известието. Протестиращите желаят от столичната кметица Йорданка Фандъкова да съблюдава поетото обществено заричане (пред БНР) озеленяването да бъде непокътнато, само че посредством съответни доказателства. " Очакваме писмен отговор на това наше заявление в законния период. Нямаме отговори до в този момент от вас на писмо тъжба №16389/СОА19-КЦ01-7431/14.02.2019, законният период от 14 дни от дълго време е изминал и нямаме обикновено пояснение за този проблем на занемаряване от ваша страна ", споделят те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР