Омбудсманът Мая Манолова се закани да подаде оставка, стига депутатите

...
Омбудсманът Мая Манолова се закани да подаде оставка, стига депутатите
Коментари Харесай

Манолова обяви, че е готова да хвърли оставка, стига да приемат закон за децата с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова се закани да подаде оставка, стига депутатите бързо да одобряват закон за децата с увреждания. Това разгласи самата Манолова пред публицисти в Народното събрание.

“Предлагам доброжелателна замяна на всички, които са разтревожени от високото доверие в мен и в институцията, и които считат, че това е казусът. Предлагам против моята оставка те да заявят действителна поддръжка и да обезпечат гласоподаване в Народното събрание на законите, които вземат решение проблемите на майките и на хората с увреждания - тези за персоналната помощ, за обществените услуги и за хората с увреждания. Освен това и два други закона, които сякаш се подкрепяха от тези, които застанаха против майките, а точно законът за частния банкрут и законът за свръхправомощията на банките”, разгласи Манолова.

“Законопроектът, който написахме дружно с майките, не получи поддръжка от Националния съвет за хората с увреждания, освен това - стана ясно, че техният проблем, който нагледно казано ги е изкарал на улицата, на палатки в страната и пред Народното събрание, няма да бъде решен. Освен това беше изработен опит от присъстващите да унизят майките с разнообразни изпуснати реплики, изпуснати нерви и да стане ясно, че статуквото в политиките, в системата за хората с увреждания ще бъде непокътнато “, добави омбудсманът.

Манолова акцентира, че в „ политиките сякаш за отбрана на хората с увреждания “ се наливат 169 млн. лв. за непозната помощ и за асистентски услуги на 11 158 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР