Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че не иска БСП да я

...
Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че не иска БСП да я
Коментари Харесай

Манолова не иска да бъде издигана от БСП за кмет на София

Омбудсманът Мая Манолова заяви, че не желае Българска социалистическа партия да я издига за претендент за кмет на София.

Пред БНР тя разяснява изказванията, че от Българска социалистическа партия ще я помолят да се кандидатира за кмет на столицата. Но Манолова се пошегува, че постоянно името й се спряга, когато в някой бранш има рецесия.

" Не са ме питали единствено за Българския футболен съюз, само че в случай че стартират да ми звънят спортните кореспонденти... Аз съм открит човек, непосредствен ", пошегува се тя.

Но Манолова акцентира, че " партийно издигане и кандидатиране ми наподобяват безусловно неприемливи, защото аз работя за българските жители. Освен това съм сигурна, че каквото и да върша, откакто ми изтече мандатът, то ще бъде обвързвано с правата на жителите ".

" Ако преценява, че някоя обществена позиция ще ми даде опция да съм по-полезна и по-ефективна, може би ще взема такова решение, само че тогава сигурно ще го направя обществено. В момента имам задоволително задължения като омбудсман. Това, което ме тревожи, са доста бавните стъпки, с които моите дела се придвижват. Ще дам образец с медицинските сестри, със законопроекта за банките, с идеята ми за правила при компаниите за бързи заеми... ", сподели тя.

Манолова е безапелационна, че не би се кандидатирала от името на партия.

" Това, че се прокрадва от разнообразни партии, че биха ме подкрепили, биха ме номинирали, благодаря, само че решенията ги вземам аз. Със сигурност, давайки цялата си сила да съм юрист на жителите, няма по какъв начин да се обвържа с партия.... Не съм чула да има претенденти, оповестили се, за кмет на София, а мен ме питат към този момент повече от една година ", аргументира тя позицията си. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР