Омбудсманът Мая Манолова призова дребните розопроизводителите в спешен порядък да

...
Омбудсманът Мая Манолова призова дребните розопроизводителите в спешен порядък да
Коментари Харесай

Манолова призова дребните розопроизводителите спешно да се регистрират като земеделски производители

Омбудсманът Мая Манолова прикани дребните розопроизводителите в незабавен порядък да се записват като аграрни производители, с цел да може да получат помощ от Министерството на земеделието, храните и горите, която да ги компенсира поради ниската изкупна цена.
Тя се срещна на място в розовите масиви сред Сопот и Карлово с производители на розов цвят и уточни няколко стъпки за разрешаване на главните проблеми в бранша, които е належащо да се създадат незабавно.
Според Манолова сега ограниченията, които подхваща Министерството на земеделието и храните и горите (МЗХГ), са в полза на огромните производители, които имат контракти с дестилериите и които са регистрирани като аграрни производители. Те имат контрактувана цена над 2 лв. за кг и ще получат помощ от министерството по “де минимис” в границите на 0.30 лева на кг.
„ Предлагам в незабавен порядък да се регистрирате като аграрни производители, с цел да може и вие да получите тази помощ, която може да бъде и по-голяма, най-малко по 0.50 лева, които да компенсират това, че част от продукцията ще бъде похабена”, сподели Манолова.
Тя персонално ще упорства МЗХГ, през общинските служби по земеделие да изпрати екипи на място и всички, които желаят да се записват като аграрни производители да може да получат финансова помощ от министерството. Регистрацията става за часове, увери Манолова, представена от Фокус.
Тя прикани още розопроизводителите да създадат свои сдружения , с които да пазят ползите си, тъй като същата обстановка е допустимо да се повтори и следващата година, при свръхпроизводство на розово масло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР