Омбудсманът Мая Манолова предупреди, че ако формулата за пенсиите не

...
Омбудсманът Мая Манолова предупреди, че ако формулата за пенсиите не
Коментари Харесай

Нинова прогнозира сериозни проблеми за тези, които се пенсионират през 2019 г.

Омбудсманът Мая Манолова предизвести, че в случай че формулата за пенсиите не бъде изменена, ще сезира Конституционния съд. Според Манолова хората би трябвало да могат да избират по кой вид да се пресмятат пенсиите им.

Междувременно, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че министър председателят Бойко Борисов на два пъти е ощетил възрастните хора - един път с пенсионната промяна през 2015 г, подкрепена от АБВ и повторно през 2018 година с поддръжката на " Обединени патриоти ".

 © БГНЕС
Корнелия Нинова е безапелационна, че хората, които ще се пенсионират тази година, ще имат съществени проблеми. Според нея от 68 000 души, които ще се отдръпват от работа, 31% или към една трета от тях ще бъдат ощетени и ще получат по-ниски пенсии.

Нинова отхвърля изказванията,че пенсионната промяна е призната с консенсус. Показа стенограми от съвещанията на Народното събрание, от които се вижда, че Българска социалистическа партия са били срещу измененията. Припомни, че социалистите са предложили различна промяна, само че нищо от концепциите им не е било признато.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Днес декларират, че няма да има ощетени и такава била волята на премиера. Само че запитвам - ние премиерско-волева република ли сме или законова парламентарна република. Ако желаят нещо да вършат, то това не зависи от волята на премиера, а от промени в законите, които това болшинство с този министър председател одобряват два пъти.
От левицата считат, че в този миг поддръжката на " Воля " е извънредно значима за ръководството на страната. Според тях ще има договорка сред ГЕРБ и хората на Веселин Марешки.

Драгомир Стойнев я назова договорката на годината.
Драгомир Стойнев зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Без тази договорка, кабинетът пропада. Считаме, че българският народ би трябвало да знае параметрите на тази договорка и по тази причина желаем вие медиите да присъствате на тези диалози, да не се вършат в затворени порти, а вие да присъствате от началото до края.
Корнелия Нинова заяви също, че Българска социалистическа партия ще предложи Силва Дюкенджиева за заместник-председател на ЦИК.
 Няма да има ощетени от новата формула за пресмятане на пенсиите Няма да има ощетени от новата формула за пресмятане на пенсиите
Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов със обществения министър, представители на Национален осигурителен институт и синдикатите. Ако се окаже, че има неподходяща р...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР