Омбудсманът Мая Манолова поиска ревизия на всички разрешителни за строеж

...
Омбудсманът Мая Манолова поиска ревизия на всички разрешителни за строеж
Коментари Харесай

Мая Манолова поиска ревизия на всички разрешителни за строеж в зелени площи

Омбудсманът Мая Манолова изиска проверка на всички разрешителни за градеж в зелени площи. Общественият бранител акцентира, че е пристигнало времето за цялостна проверка на законността на осъществените реституции, заменки и на процедурите, които плануват застрояване, изключително в парковете и зелените площи.

Манолова отиде през днешния ден пред постройката на Столичната община, където поддържа самодейността на няколко цивилен организации, които стачкуваха против презастрояването на зелени площи в София. „ Обединена София против презастрояването “ бяха подготвили съответни претенции до кмета Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет за предприемане на незабавни ограничения против унищожаването на зелената система в града.

„ Смятам, че това, което желаят жителите е изцяло заслужено и в полза на София. Аз съм за това Столичния общински съвет да спре произнасянето по устройствени проекти, които се отнасят до огромно строителство и до унищожаването на дребното останали зелени площи, детски площадки, градинки, междублокови пространства. Даже бих разширила това искане – сходна възбрана за изговаряне от страна на Общинския съвет за заличаване на части от зелената система на столицата, би трябвало да се разпространят и върху работата на идващия Общински съвет “, разгласи Манолова.

Според нея е извънредно време да се постави точка на застрояването на градинки, междублокови пространства, на ограждане на паркове.

„ Плаче за ремонт и общинската разпоредба за осъществяване на публичните разисквания. Всички сме наясно, че те са безусловно официални и че действително администрацията въобще не се интересува от мнението на жителите, с изключение на несъмнено, когато те по безапелационен метод с гражданска самодейност не заявят своите претенции “, сподели Манолова и добави, че жителите би трябвало да имат опцията да апелират пред административните съдилища актовете на Столична община за строителство, визи за планиране, строителни позволения, с цел да се ревизират по правосъден ред всички похищенията върху зелени площи и надлежно да се преустановяват.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР