Омбудсманът Мая Манолова осъди изказването на вицепремиера и лидер на

...
Омбудсманът Мая Манолова осъди изказването на вицепремиера и лидер на
Коментари Харесай

Манолова определя като срамно и жестоко изказването на...

Омбудсманът Мая Манолова осъди изявлението на вицепремиера и водач на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, като " извънредно срамно, грубо и безчовечно изявление и отношение, което е неприемливо и недопустимо ". Коментарът си тя направи, откакто регистрира какво е свършила в последните три години като народен и държавник бранител.

Припомняме, коментарът на Валери Симеонов бе:,,Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца без грам майчинско възприятие и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен метод като инструмент за реализиране на техните чисто материални цели. "

Самият Валери Симеонов не за първи път се изрича по-остро по отношение на настояванията на протестиращите родители на деца с увреждания.

" Не са моя работа кадровите решения, а отговорността е на премиера Бойко Борисов ", изясни Манолова в отговор на въпрос дали и тя ще изиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Оставям тези, които се занимават с политика и ръководство да намеря решение по въпроса, добави тя и отхвърли да разяснява оставки или идни назначения, тъй като не е нейна работа.

Манолова изрази вяра, че през идната седмица Законът за хората с увреждания и Законът за персоналната помощ ще бъде прегледан в обществена комисия. Тя изрази убеденост, че двата закона ще бъдат признати още на първо четене.

Mанолова изрази оптимизъм, че първата стъпка в промяната ще бъде направена. Има ясни задължения поети от властта, които до този миг се съблюдават прецизно, регистрира тя.

Омбудсманът регистрира, че промяната няма да се случи от 1 януари, само че се закани, че няма да направи компромис с нито една от точките, оставени в законите.

Ще има промени в поддръжката за трудова претовареност, в обезпечаване на персоналната подвижност, даване на персонална помощ, медицински услуги и други, увери омбудсманът Манолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР