Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия под наслов „Социално-икономическа защита

...
Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия под наслов „Социално-икономическа защита
Коментари Харесай

Мая Манолова свиква форум за защита правата на децата без родители


Омбудсманът Мая Манолова провежда социална полемика под наслов „ Социално-икономическа отбрана на деца, с един или с двама умряли родители “. Събитието ще се състои на 19 февруари 2018 година, понеделник, от 11.00 часа в институцията на омбудсмана – ул. „ Георг Вашингтон “ № 22. Повод за инициирането на форума е акцията за отбрана правата на децата сираци, която омбудсманът Мая Манолова започва в края на предходната година. Идеята породи след гневното писмо на самотната майка с три деца Златина Хаджипанайотова, потърсила подпомагане от Манолова за обезпечаване на непрекъсната лична помощ за деца, останали с един родител.
Още тогава омбудсманът разгласи, че ще провежда национална кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички виновни институции. Манолова се ангажира да насочи предложение до Министерски съвет за нормативни промени, които да подсигуряват правата на децата, останали без един или двама родители. Тя ще упорства за промени на текстовете, свързани с изискванията за приемане на наследствена пенсия от деца с умрял родител, както и за изменение в наредбата за учебните стипендии.
На форума ще бъдат показани съответни случаи, ограничаващи достъпа на деца до стипендия, наследствена или лична пенсия.
До момента над 3000 души са подкрепили идеята на омбудсмана Мая Манолова да отбрани правата на децата, останали с един родител.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР