Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите с наднорменото

...
Омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия по проблемите с наднорменото
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова събира граждани и експерти за мръсния въздух

Омбудсманът Мая Манолова провежда социална полемика по проблемите с наднорменото замърсяване на въздуха, която ще се състои на следващия ден, 24 януари 2019 година, от 14.00 часа в постройката на институцията / гр. София, ул. „ Георг Вашингтон “ № 22/. Това оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

Повод за форума станаха десетки тъжби от жители, измежду които максимален брой от столичани и по-специално от поданици на кв. „ Красна поляна “. Хората упорстват за предприемане на незабавни дейности с съответни резултати за превъзмогване на замърсяването с фини прахови частици и за възстановяване качеството на атмосферния въздух.

В полемиката са поканени да вземат участие всички виновни по казуса институции – Столична община, министерствата на околната среда и водите, на
опазването на здравето, на превоза, осведомителните технологии и известията, на земеделието, храните и горите, на труда и обществената политика, на вътрешните работи, Национален институт по метеорология и хидрология, Химикотехнологичен и металургичен университет, Държавна организация за метрологичен и механически контрол, неправителствени организации и заинтригувани жители.

Още за замърсеността на въздуха у нас можете да намерите ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР