Омбудсманът Мая Манолова определи като недопустимо изказването на вицепремиера Валери

...
Омбудсманът Мая Манолова определи като недопустимо изказването на вицепремиера Валери
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова отчете свършеното през първите 3 години от мандата

Омбудсманът Мая Манолова дефинира като неприемливо изявлението на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, които той дефинира като " група кресливи дами с сякаш заболели деца ". Днес Манолова регистрира свършеното през първите 3 години от мандата. Според нея институцията е посочила, че е надпартийна и ефикасна.

Омбудсманът остро подлага на критика думите на Валери Симеонов, само че отхвърли за разяснява настояванията на майки на деца с увреждания за оставка на вицепремиера.
Мая Манолова - омбудсман: Не са моя работа кадровите решения, те са си напълно отговорност на премиера Борисов, само че считам, че това е грубо и безчовечно изявление и отношение, и аз мога да го разясня в чисто човешки проект - то е неприемливо, безусловно недопустимо и доста грубо. Това е едно срамно изявление.
Манолова е оптимист, че първата стъпка в промените за хората с увреждания ще бъде направена и означи, че има явен ангажимент, стихотворец от ръководещите.
Мая Манолова - омбудсман: Аз съм безусловно наясно, че промяната няма да се случи от 1 януари, че не е допустимо да се случи, само че това, на което държах, от което не отстъпих и не направих компромис и няма да направя и при разглеждането в Народното събрание, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на промяната да остане в тези закони.
Близо 100 000 жители са потърсили подпомагане от омбудсмана за последните 3 години. Около 35 000 са получените тъжби. Най-много от тях - за нарушавания на правата на потребителите.

Екипът на Мая Манолова е съставил Бяла книга на нерешените проблеми, по които институцията ще продължи да работи. Сред тях са проблеми, свързани с Топлофикация, арбитражните съдилища и колекторските компании.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР