Омбудсманът Мая Манолова обясни пред журналисти преди заседанието на работната

...
Омбудсманът Мая Манолова обясни пред журналисти преди заседанието на работната
Коментари Харесай

Манолова бясна на социалното ведомство - само преписвали стари закони

Омбудсманът Мая Манолова изясни пред публицисти преди съвещанието на работната група към МТСП, която изготвя плана на Закон за хората с увреждания, че до момента направеният законопроект за хората с увреждания е реплика на промяна, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняме ви, че омбудсманът внесе в Народното събрание законопроект за персоналната помощ, който създаде взаимно с майки на деца с увреждания. Общественият медиатор съобщи поддръжката си и за другите два плана - на Закон за хората с увреждания и на Закон за обществените услуги, и ще следи те да бъдат признати в рационални периоди от Народното събрание, каквото е и настояването на хората с увреждания.

Днес Манолова разгласи, че тя като омбудсман няма да бъде съизвършител в правенето на подобен вид промени.
„ До този миг законопроектът е преписан на близо 70% от остарелия. Не попада на никое място самостоятелният метод към всеки един човек с увреждания “, съобщи тя.

„ Отново средствата ще бъдат раздавани на калпак, а не съгласно потребностите на хората “, сподели Манолова.

Майките на деца с увреждания, които поддържат омбудсмана дадоха обещание, че ще стартират брутални митинги в края на юли месец, в случай че законопроектът не бъде импортиран в Народно събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР