Омбудсманът Мая Манолова лично подаде сигнал до главния прокурор Сотир

...
Омбудсманът Мая Манолова лично подаде сигнал до главния прокурор Сотир
Коментари Харесай

Манолова сезира главния прокурор за възстановяването на Хитрино

Омбудсманът Мая Манолова персонално подаде сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров с искане за инспекция на разходените обществени пари, предоставени за потърпевшото население на с. Хитрино, след гърмежа в края на 2016 година, съобщи БГНЕС.

Според публичния бранител голям брой поданици на селото са потърсили подпомагане от нея в мобилната й приемна поради подозрения за злоупотреби.

Мая Манолова и ръководителят на Българския червен кръст Христо Григоров са предали на Сотир Цацаров и всички документи от работата на Националния публичен съвет по благотворителната акцията на БЧК за с. Хитрино с гледище за цялостна инспекция на усвоените досега суми.
Мая Манолова желае инспекция за злоупотреби с парите за Хитрино Трябва всяка стотинка да бъде тествана, счита омбудсманът
Тя добави, че над 100 души са участвали в нейната приемна, подали се близо 70 тъжби. „ Има голямо неодобрение и хората желаят цялостна бистрота и щателна инспекция за това по какъв начин се изразходвани средствата, които са вложени в ремонтите в Хитрино “, акцентира тя и даде образец с поправки на здания, които не са потърпевши, и такива, които действително са имали вреди, само че дейностите по тях по този начин и не са били довършвани.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил съобщи преди дни в ефира на bTV, че не се тормози от обвиняванията и всичката информация е обществена. Той акцентира, че в случай че бъдат открити нередности, ще подаде оставка, само че прикани Манолова за същото – при положение, че не бъдат открити данни за злоупотреби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР