Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с настояване за съдействие до

...
Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с настояване за съдействие до
Коментари Харесай

Мая Манолова търси помощта на Европейския омбудсман за превозвачите

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо с гледище за подпомагане до Европейския омбудсман Емили О‘Райли във връзка със противоречивите законодателни ремонти в пакета „ Мобилност 1 “, прочут още като проекта „ Макрон “, които са изрично в ущърб на българските превозвачи.

Общественият бранител се обърна с писма и към ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни с искане поправките да не бъдат гласувани от сегашния състав на Европейския парламент с оглед изтичащия му мандат.

В писмата до тримата Манолова показва, че „ приемането на препоръчаните ремонти визира съществено съществени права на превозвачите от всички източноевропейски страни, като в същото време жестоко нарушава действието на общия пазар, конкурентоспособността, правото на достъп и свободното придвижване на хора “.

По думите й новите условия, свързани със задължението на водачите да се връщат вкъщи на всеки 4 месеца, възбраната на нощуват в кабините на тировете, при липса на построени охраняеми паркинги и мотели, и новите правила за заплащане, ще нанесат тежък удар на българските превозвачи и ще обиден над 150 000 водачи и техните фамилии.

„ След казуса с двойния стандарт при храните от едни и същи марки, неравноправното и дискриминационно отнасяне на бизнес организации и български жители е поредна демонстрация на политиката „ Европа на две скорости “ или както в последно време се оказва, „ Европа на два стандарта “, показва Манолова.

Омбудсманът поддържа концепцията за въвеждане на правила, само че счита, че „ този ограничаващ и протекционистичен метод не подхожда на правилата на Европейски Съюз и общия пазар и води до неравноправно отнасяне на някои от субектите на Европейски Съюз “.

Тя упорства за безапелационна позиция от Европейския омбудсман против приемането на поправките в пакета „ Мобилност 1 “, които нарушават съществени права и правила на действието на общия пазар на Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР