Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова

...
Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Манолова ще съдейства на служители от градския транспорт за среща със столичния кмет

Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и ръководителя на Постоянната комисия по превоз и туризъм към Столичния общински съвет /СОС/ Екатерина Йорданова с гледище за разглеждане на импортирана от 1 210 чиновници на столичния градски превоз подписка против неприятните условия на труд и ниското възнаграждение.

Същата бе импортирана и в институцията на омбудсмана, откакто седмица по-рано работещите от сектора се срещнаха с Манолова и я сезираха с тъжба за проблемите си. Те упорстват да бъдат позволени по двама техни представители от гараж на идното съвещание на Постоянната комисия по превоз и туризъм към СОС, което ще се организира на 27 февруари от 12.30 часа.

Изричното им искане е на разглеждането да участва и столичният кмет. Служителите на „ Столичен автотранспорт “ ЕАД и „ Столичен електротранспорт “ ЕАД се оплакват също и от липса на кадрова обезпеченост, полагане на ексклузивен труд, несъобразяване на разписанията с действителната обстановка на пътя и липса на естествени тоалетни на крайните спирки, допълват от пресцентъра на Омбудсмана на Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР