Омбудсманът Мая Манолова изпрати днес препоръка до министъра на труда

...
Омбудсманът Мая Манолова изпрати днес препоръка до министъра на труда
Коментари Харесай

Манолова настоя да бъдат изплатени помощите на хората с увреждания

Омбудсманът Мая Манолова изпрати през днешния ден рекомендация до министъра на труда и обществената политика Бисер Петков за помощите на хората с увреждания, осведомиха от нейния кабинет.

Според публичния бранител е невероятно да бъде осъществена смяна в политиките за хората с увреждания, без да се слагат преди всичко потребностите им и без обезпечаване на съответна и правилна информация за техните права.

Манолова обръща внимание на обществения министър, че в институцията на омбудсмана постъпват доста тъжби от хора с увреждания, които се оплакват от прекратените обществени пенсии за неработоспособност от началото на 2019 година и изплащането им като месечна финансова поддръжка по Закона за хората с увреждания, което ще стартира едвам от средата на месец февруари.

Тя упорства за погашение на месечната финансова поддръжка за януари до края на месеца , както и за обезпечаване на механизъм, който да подсигурява, че тази финансова поддръжка ще се изплаща в границите на месеца, за който се отпуска.

 Строят 9 нови обществени центъра за възрастни и хора с увреждания в София Виж още Строят 9 нови обществени центъра за възрастни и хора с увреждания в София
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР