Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания ще

...
Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания ще
Коментари Харесай

Омбудсманът и майки на деца с увреждания внасят в НС проект на Закон за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова и майки на деца с увреждания ще внесат през днешния ден в Народното събрание план на Закон за персоналната помощ, заяви БНР.
По този мотив майките от митинга " Системата ни убива " провеждат засилено наличие в палатките във всички градове в поддръжка на това.
В плана са отразени направените оферти след общественото му разискване в институцията на публичния бранител, което се организира в сряда.

“Този план за закон няма да реши всички проблеми на хората с увреждания. Това обаче не значи, че ние просто не би трябвало да се занимаваме с него и по този начин, както са минали 10, 15, 20 години, да не прекараме идващите в тюхкане по тематиката какъв брой е мъчно да се направи промяната в този бранш и какъв брой пари са нужни “, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

В разискването участваха майките на деца с увреждания. Те обявиха подготвеност да отстояват приемането на проектзакона, защото съгласно тях той основна част от промените в бранша. Междувременно, майките написаха в Facebook, че молят поддръжка на жителите при внасянето на плана с зов, изтъквам: “Елате всички дружно да заявим, че ние общество, че можем да съборим с статуквото през днешния ден и в този момент, а не след 10, 15 години. ”
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР