Омбудсманът Мая Манолова и кметът Йорданка Фандъкова са политиците с

...
Омбудсманът Мая Манолова и кметът Йорданка Фандъкова са политиците с
Коментари Харесай

Изследване: Манолова и Фандъкова с най-високо доверие в столицата, силите им са изравнени

Омбудсманът Мая Манолова и кметът Йорданка Фандъкова са политиците с най-голям рейтинг измежду столичани, демонстрира социологическо проучване на политическите настройки в София, извършено от Центъра за разбори и маркетинг в края на юни и началото на юли.

Манолова и Фандъкова са с подравнен рейтинг със напълно лек превес, в границите на статистическата неточност, в интерес на омбудсмана.





Местни избори

Преди да са оповестени претендентите за кмет на столицата, организацията прави сондаж за представител на коя партия/коалиция биха дали своят вот софиянци. Отговорите демонстрират, че на партиен принцип най-голям резултат биха имали ГЕРБ - 28,9%, следвани от Българска социалистическа партия - 21,8% (виж таблицата най-горе).

Кандидат на Демократична България би взел към днешна дата 5,6%, а на възможен политически план на Слави Трифонов - 4,3%.

Нагласи за ремонта на центъра


55 на 100 от столичани считат, че животът в София се е трансформирал към по-добро или че по-скоро се е трансформирал в позитивна посока през последните години, демонстрира още изследването. 30 % от хората не усещат основна смяна, а малко над 7 % показват, че се е трансформирал към по-лошо или по-скоро към по-лошо.

Близо половината интервюирани дават отговор, че не харесват или по-скоро не харесват ремонта на улица Граф Игнатиев и на площад " Славейков ". Почти толкоз от хората обаче споделят, че новият образ на тези две места им харесва или по-скоро им харесва.



Същото проучване демонстрира, че Йорданка Фандъкова е най-одобряваният кмет на столицата. На въпрос кой от градоначалниците от последните години одобрявате най-вече, 45,3% от интервюираните са показали сегашния кмет, 13,3 на 100 - Бойко Борисов, 11 на 100 - Стефан Софиянски, следван от Александър Янчулев с 5,1% и Александър Каракачанов с 3,4%.

Областите, в които най-вече хора виждат резултат от работата на Йорданка Фандъкова, са поддръжката на парковете, положението на градския превоз и културния живот в столицата.



Местни избори

Малко над 54 на 100 от интервюираните декларират, че сигурно ще гласоподават на локалните избори в края на октомври. 28% декларират, че към момента не са решили дали ще гласоподават. 13,8% нямат желание да гласоподават, а 3,7% не са дали отговор на въпроса.



Проучването е извършено в интервала 24 юни-3 юли 2019 година измежду 1014 пълнолетни жители на столицата с директно стандартизирано изявление по домовете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР