Омбудсманът Мая Манолова и адвокат Златина Хаджипанайотова, самотна майка на

...
Омбудсманът Мая Манолова и адвокат Златина Хаджипанайотова, самотна майка на
Коментари Харесай

Омбудсманът и самотна майка написаха писма до всички 240 депутати

Омбудсманът Мая Манолова и юрист Златина Хаджипанайотова, самотна майка на три деца, изпратиха писма на всички 240 народни представители с предложение за смяна в Закона за фамилните помощи за деца, да отпадне подоходният аршин за приемане на лична пенсия в случаите, в които едно дете не може да получава наследствена пенсия.

В петък, 21 септември 2018 година, депутатите одобриха единомислещо на първо четене измененията в Закона за фамилни помощи за деца, с които се вкарва нов тип месечна помощ за деца с един или двама умряли родители, само че подоходният аршин остана. Срокът, даден за оферти сред първо и второ четене е тридневен, изтича на 25 септември 2018 година, което наложи незабавната реакция на омбудсмана и Хаджипанайотова да се извърнат към всички народни представители за поддръжка на тяхното предложение.

В писмото до депутатите те акцентират, че „ ресурсите на страната би трябвало да се насочват към лишените от родителска грижа деца, които най-вече се нуждаят от тях и да са съобразени с техните потребности, без да се слагат ограничавания като планувания подоходен аршин “, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

Припомняме, че в края на предходната година омбудсманът започва акция за отбрана правата на децата, останали без родители. Инициативата породи след гневното писмо до Дядо Коледа на самотната майка с три деца Златина Хаджипанайотова, потърсила подпомагане от Манолова за обезпечаване на непрекъсната лична помощ за деца, останали с един родител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР