Омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна жалба срещу промените в

...
Омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна жалба срещу промените в
Коментари Харесай

Манолова атакува пред КС текстовете за къмпингите

Омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна тъжба против измененията в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, оповестиха от пресцентъра на омбудсмана.

Според новите промени разполагането на палатки, кемпери и каравани ще може да се реализира единствено на избрани места, отвън територията на плажовете, дюните и къмпингите. Манолова е приела представители на свободно къмпингуващите и след срещата си с тях е оповестила, че в случай че измененията минат и бъдат обнародвани ще сезира Конституционния съд.

Днес Законът за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК) е бил обнародван. Манолова е поискала да се откри противоконституционност на наредбите от ЗУЧК. В настояването си до Конституционния съд тя написа, че съгласно нея, същите са в несъгласие с нормите на Конституцията по отношение на правилата на демократичната и правова страна, отговорностите за запазване и възпроизводство на околната среда и за рационално потребление на естествените благосъстояния и запаси, за споразумяване на режима на земята със закон и правото на жителите на здравословна и удобна околна среда.

Поради вътрешна противоречивост на законовия акт за размера на отбрана на пясъчните дюни Манолова оспорва и алинея 2 на член 17а от ЗУЧК, която опонира на правилото на правовата страна и господство на закона.

Според нея е позволено изключение от възбраната в границите на към този момент регламентирано друго изключение, предвиждащо строителство на национални обекти и на такива със особено предопределение.

Манолова дефинира, че хакерската офанзива, която раздрусва страната от през вчерашния ден, е нахален акт против правата на жителите.

"Държавата е длъжна да отбрани правата на 5 млн. жители и това би трябвало да се случи в оптимално бърз период. Като омбудсман показвам мощната си паника от тежките последици, до които може да докара хакерската офанзива против базата данни на Националната организация за приходите ". Това декларира в своя позиция омбудсманът Мая Манолова във връзка осъществения достъп до сървър на Национална агенция за приходите, от който са били изтеглени персонални данни, данъчна и осигурителна информация и разпратени до медиите.

"Това е тежко посягане, рисков и нахален акт. Като омбудсман, предназначен да пази правата на българските жители, уповавам се, страната да предприеме незабавни ограничения, с цел да отбрани и подсигурява отсега нататък сигурността им, както и че ще предприеме следствие на съответния случай, с цел да се откри кой е поръчал пробива и кой стои зад него ", безапелационна е Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР