Омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна жалба срещу промените в

...
Омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна жалба срещу промените в
Коментари Харесай

Омбудсманът атакува в Конституционния съд забраната за свободното къмпингуване

Омбудсманът Мая Манолова е внесла конституционна тъжба против измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана.
 
Според новите промени, разполагането на палатки, кемпери и каравани ще може да се реализира единствено на избрани места, отвън територията на плажовете, дюните и къмпингите. Манолова е приела представители на свободно къмпингуващите и след срещата си с тях е оповестила, че в случай че измененията минат и бъдат обнародвани ще сезира Конституционния съд.
 
Днес Законът за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) е бил обнародван.
 
Манолова е поискала да се откри противоконституционност на наредбите от ЗУЧК. В настояването си до Конституционния съд тя написа, че съгласно нея, същите са в несъгласие с нормите на Конституцията по отношение на правилата на демократичната и правова страна, отговорностите за запазване и възпроизводство на околната среда и за рационално потребление на естествените благосъстояния и запаси, за споразумяване на режима на земята със закон и правото на жителите на здравословна и удобна околна среда.
 
Поради вътрешна противоречивост на законовия акт за размера на отбрана на пясъчните дюни Манолова оспорва и алинея 2 на член 17а от ЗУЧК, която опонира на правилото на правовата страна и господство на закона.
 
Според нея е позволено изключение от възбраната в границите на към този момент регламентирано друго изключение, предвиждащо строителство на национални обекти и на такива със особено предопределение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР