Омбудсманът Мая Манолова беше принудена да напусне заседанието на Тристранния

...
Омбудсманът Мая Манолова беше принудена да напусне заседанието на Тристранния
Коментари Харесай

Изгониха омбудсмана Мая Манолова от тристранката в Министерски съвет

Омбудсманът Мая Манолова беше принудена да напусне съвещанието на Тристранния съвет, откакто се оказа, че няма публична покана от нито един от членовете на съвета, каквото е условието на правилника за работата му.

Именно поради неналичието на покана вицепремиерът и ръководител на тристранния съвет Валери Симеонов изясни на Манолова, че би трябвало да напусне залата на Министерския съвет , макар че една от точките в дневния ред е обвързвана с инициираните от нея ремонти в Кодекса за обществено обезпечаване, които ще дадат право на съкратените от мината в Бобов дол миньори да се пенсионират без нужните стаж и възраст.

Омбудсманът се опита да отбрани наличието си с това, че е вносител на законодателните промени и била помолена от формалния вносител, депутата Светлана Ангелова, да ги показа пред членовете на тристранката, за което уведомила и обществения министър Бисер Петков.
 Омбудсманът Мая Манолова БГНЕС
-->

Ето по какъв начин протече полемиката към изгонването на Манолова от съвещанието, в която се включиха вицепремиерът Валери Симеонов, Димитър Манолов от КТ Подкрепа, Иван Кокалов от КНСБ и Мая Манолова:
 
Има ли хора, които са поканили Мая Манолова тук “, попита Валери Симеонов и насочи въпроса си към Димитър Манолов , който обаче отговори, че той също не я е канил.
 
„ За мен щеше да е потребно, в случай че знаех, че има нещо такова. Можеше и аз доведа 200-300 миньора тук, с цел да стане напълно... Нямам срещу миньорите. Имам срещу процедурата. Б еше хубаво някой да ми каже, с цел да имам време да доведа 200 миньора. То е явно, че ние сме се трансформирали в някаква специфична народна власт. Но е хубаво тя да е идентична за всички “, сподели Манолов.
 Омбудсманът Мая Манолова БГНЕС
„ И мам възприятието, че всеки, който желае да влезе в Националния съвет, може да влез е. Лично аз съм срещу Мая Манолова да участва на това съвещание “, сподели от своя страна Иван Кокалов от КНСБ.
 
И по този начин Валери Симеонов се извини:
 
Съжалявам, г-жо Манолова, само че няма по какъв начин да наруша правилника ! “
 Омбудсманът Мая Манолова БГНЕС

От своя страна омбудсманът съобщи, че има право да участва на съвещанията на всички органи и институции, които се занимават с разискване на нормативни текстове, касаещи правата на българските жители.
 
„ Имате някакво терзание от позицията, която ще заемете ли “,попита тя.
 
„ Ако се бяхте обърнали към мен в тази седмица преди съвещанието, нямаше да направя проблем да присъствате. Но през днешния ден да дойдете тук и по някакъв силов метод да се пробвате да измененията правилника и реда на това съвещание, няма по какъв начин да ви разреша това да стане при цялото ми почитание към вас. По същия метод бих постъпил и с основния прокурор или министър-председателя, в случай че те дойдат неканени. Такъв е правилникът. Не мога да торпилирам и да подривам работата на днешното съвещание . Така че скърбя “, сподели на омбудсманът Валери Симеонов най-после.
 Омбудсманът Мая Манолова БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР