Омбудсманът Мая Манолова атакува в Конституционния съд новия Закон за

...
Омбудсманът Мая Манолова атакува в Конституционния съд новия Закон за
Коментари Харесай

Мая Манолова внесе жалба до КС срещу изискванията в новия Закон за горивата

Омбудсманът Мая Манолова нападна в Конституционния съд новия Закон за горивата. Общественият медиатор счита, че промените в него ще доведат до повишаване на горивата и банкрут на дребни бензиностанции.

Законовите промени нанасят тежък удар върху дребните търговци и превозвачи на горива и са удар против потребителите, защото банкрутът на дребни бензиностанции ще докара до ограничение на конкуренцията и усилване на монопола, показва Манолова. В закона са заложени и непостижими условия за висок уставен капитал - 20 хиляди лв. за дребна бензиностанция, един милион лв. за търговец на едро, неуместни условия за величина на складовете, съдържимост на съдовете и за брой бутилки за полутечен газ.

Това е закон, който притиска в ъгъла дребните търговци на горива и лимитира кръга от стопански субекти, е позицията на омбудсмана. В идващите дни омбудсманът ще нападна още два закона пред Конституционен съд. Текстове в закона за ВиК услугите, които се отнасят до единната цена на ВиК услуга в границите на една обособена територия и текстове от закона за държавния бюджет, с които се отрязва правото на пенсионирани държавни чиновници да заемат държавна работа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР