Омбудсманът Мая Манолова атакува днес пред Конституционния съд промените в

...
Омбудсманът Мая Манолова атакува днес пред Конституционния съд промените в
Коментари Харесай

Манолова даде на съд промените в Закона за държавния служител

Омбудсманът Мая Манолова нападна през днешния ден пред Конституционния съд измененията в Закона за държавния чиновник, съгласно които следва да бъдат уволнени стотици, упражнили право на пенсия и се вкарва ограничаване за постъпване на държавна работа на избрани категории жители, измежду които и ранно пенсиониралите се. Текстовете бяха прокарани през Закона за държавния бюджет за 2019 година

Според Манолова измененията са в нарушаване на конституционните обществени права – на труд, трудово заплащане и публично обезпечаване, равенството на жителите пред закона и правилата на правовата и обществената страна.

В жалбата публичният бранител показва, че „ законодателят е основал „ законодателен акт”, с който разпорежда директно и директно всеобщо преустановяване на служебните правни отношения със стотици и хиляди държавни чиновници “.

По думите й прекратяването на служебното правно отношение по този метод накърнява правната сигурност при добросъвестното практикуване от жителите на правото им на пенсия. Така се лишават към този момент добити от жителите права и по този метод не просто се разколебава, а напряко се разрушава доверието на жителите в страната и закона.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР