Омбудсманът Диана Ковачева поиска от здравния министър да махне лимита

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска от здравния министър да махне лимита
Коментари Харесай

Омбудсманът към здравния министър: Махнете лимита на PCR тестове в Благоевград

Омбудсманът Диана Ковачева изиска от здравния министър да махне лимита от 30 дневно, издавани от локалното РЗИ, за Благоевград и региона. Това стана с изпратена от нея проф. доктор Костадин Ангелов. 
Това се случи през вчерашния ден след предписание на РЗИ Благоевград за ограничение на направленията, издавани от персонални лекари. Поводът се разбра през днешния ден - през последните дни се правели по до 90 теста дневно единствено по рекомендация на общопрактикуващите медици.

„ Като народен омбудсман съм мощно обезпокоена от тази информация и считам, че в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура в страната и нарасналата заболеваемост в област Благоевград, въвеждането на сходно ограничаване нарушава гражданските права, като в същото време основава предпоставки за нараснал риск от разпространяване на болестта в района “, написа омбудсманът.
Доц. Ковачева упорства здравният министър да извърши инспекция на тази информация, появила се в медиите и да бъдат подхванати ограничения за обезпечаване провеждането на задоволителен брой назначени от РЗИ проучвания в региона.
През последните седмици развиването на ковид в област Благоевград се развива бързо, новозаразените се усилват. Стигна се даже до там, че на последната конференция на НОЩ здравният министър предложи да не се пътува до региона.
 По-строги ограничения в Благоевград поради COVID-19 По-строги ограничения в Благоевград поради COVID-19
От през днешния ден с решение на Общинския спешен щаб в Благоевград се лимитира провеждането на сватби, кръщенето и други тържества, на които п...
Днес пред РЗИ Благоевград имаше опашка от чакащи за направление жители, които не бяха разбрали за ограничаването и това провокира напрежение.

 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР