Омбудсманът Диана Ковачева поиска КЕВР да направи извънредна проверка на

...
Омбудсманът Диана Ковачева поиска КЕВР да направи извънредна проверка на
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска от КЕВР спешно да провери изравнителните сметки за парно в София

Омбудсманът Диана Ковачева изиска КЕВР да направи изключителна инспекция на „ Топлофикация София “ за. Причината - столичани се оплакват, че те са изненадващо високи, а предстоящото приспадане на суми след поевтиняването на газа със задна дата са разочароващо дребни суми. Жалби имало при омбудсмана и за качеството на отоплителния сезон 2019г. 2020г.
„ Гражданите показват неразбиране от символичните суми за прихващане “, написа омбудсманът в рекомендацията за незабавната инспекция до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) инж. Иван Иванов.
Доц. Ковачева акцентира, че за този проблем е предизвестила на съвещание на Комисията по енергетика към Народното събрание още на 18 юни 2020 година Според нея главната причина за неговото пораждане е, че съвсем половината от сумата, възобновена от „ Булгаргаз “ ЕАД на топлофикационните сдружения, действително не стига до крайните клиенти, защото КЕВР я насочи към държавния Фонд „ Сигурност на електроенергийната система “.
Омбудсманът осведоми КЕВР и че жители, чиито парцели са в здания с подхванати ограничения за енергийна успеваемост, показват отвращение, че отговорностите им за топлинна сила вместо да понижават се усилват.
Диана Ковачева подчертава, че според Наредба № 3 от 21 март 2013 година за лицензиране на дейностите в енергетиката (чл. 49, алинея 2, т. 6) неразделна част от лицензиите на енергийните сдружения са решения за установяване на индикаторите за качество на силата и/или услугата и стратегия за реализиране и гарантиране на целевите стойности. Т.е. контролът по осъществяването на лицензиите е напълно отговорност на КЕВР.
 Скоро - може да има по-малък период да обжалвате изравнителни сметки за парно Скоро - може да има по-малък период да обжалвате изравнителни сметки за парно
По-малки периодите за претенция на изравнителните сметки за парно - това гласи ново предложение за измяна на административната уредба....
обръща внимание и на обстоятелството, че обещаният от „ Топлофикация София “ ЕАД калкулатор, благодарение на който хората да открият какви суми им се възвръщат, е проработил прекомерно късно – едвам на 21 август 2020 година, съвсем в края на периода за рекламации по изравнителните сметки.
Какво изясни Топлофикация София -
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР