Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до служебния министър на здравеопазването

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до служебния министър на здравеопазването
Коментари Харесай

Омбудсманът: Лоша организация държи с часове прави хора с увреждания пред ТЕЛК

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев да бъде осъществена инспекция на организацията на работа на комисиите и изискванията в чакалните на ТЕЛК на територията на цялата страна, както и за жестоко и неетично отношение към хора с увреждания.

Повод за рекомендацията на омбудсмана са зачестили сигнали от пациенти за неналичието на обикновени условия, като столове и скамейки пред кабинетите на ТЕЛК-комисиите.

При състояние, че става дума за хора с увреждания, неналичието на сходна обикновена грижа и обикновено човешко отношение, освен това в болнични заведения, са безусловно неприемливи и неприемливи, е позицията на омбудсмана.

Това е второ подред писмо на проф. Ковачева с сходна рекомендация, откакто преди време институцията бе сезирана, а от Министерство на здравеопазването започнаха дейности по съответните сигнали на омбудсмана.

Повод за сегашното искане на публичния бранител този път е сигнал от Благоевград, в който се разказва изключително фрапиращ случай.

Сигналът е от гражданка, чийто наследник е бил заставен да чака прав и с часове, с цел да може да подаде документите си пред ТЕЛК. А по-късно се оказва, че не е било належащо персоналното му наличие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР