Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията на

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията на
Коментари Харесай

Омбудсманът към топлофикационните дружества: Не оставяйте гражданите без топла вода по време на пандемия


Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до ръководителя на Асоциацията на топлофикационните сдружения у нас Кремен Георгиев, в която настоя ремонтите по топлопреносната мрежа да бъдат прекратени по време на пандемията.

Общественият бранител се аргументира с обстоятелството, че жителите би трябвало да съблюдават висока персонална хигиена, с цел да се предпазят от болестта, а това е директно обвързвано с обезпечаването и използването на топла вода.

Повод за написване на тази рекомендация станаха жалбите на столичани от централната градска част и кв. „ Надежда -1 “, които алармираха омбудсмана, че поради реконструкцията на топлопровод, „ Топлофикация София “ ще ги остави без топлата вода цялостен месец.

„ Като омбудсман и бранител правата и ползите на жителите съм мощно обезпокоена от плануванаъа рехабилитация на топлопреносната мрежа на „ Топлофикация София “ ЕАД, поради нуждата от нараснала хигиена “, написа Ковачева до Георгиев и добавя, че общият брой на инфектираните с Коронавирус -19  продължава да се усилва, като най-вече са карантинираните в областите София-град, следвани от Благоевград, Хасково, Сливен, София, Видин, Враца и прочие

„ Смятам, че в околните месеци не трябва да се подхващат от топлофикационните сдружения в страната поправки, които биха довели до краткотрайно прекъсване на топлата вода. В тази връзка насочвам зов към Асоциацията на топлофикационните сдружения в страната да се обмисли приемането на обща политика от топлофикациите, за гарантиране правото на жителите - консуматори на топлинна сила, на достъп до битово горещо водоснабдяване “, написа доцент Диана Ковачева. Тя показва убеденост, че ще бъде взето вярното решение, за опазване здравето и живота на жителите.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР