Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на здравеопазването проф.

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на здравеопазването проф.
Коментари Харесай

Омбудсманът настоя за списък с лекарства, които дават фалшив положителен тест за дрога

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в която упорства да бъде направен лист на медикаментите, които могат да доведат до подправено позитивен тест за опиати. Това оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.

„ Към момента няма формален лист с медикаменти, които оказват въздействие при проба, заради което считам, че би било добре да се сътвори работна група по въпроса или Експертният съвет към Националния съвет по наркотични субстанции би могъл да даде експертно мнение какво е въздействието на другите медикаменти при тест и да се сформира лист, който да е отворен и да може да се добавя “, написа проф. Ковачева.

„ Считам, че познаването на медикаментите, които могат да доведат до подправено позитивен тест за опиати, доста би понижило отрицателните последствия от възможния подправен резултат, защото би дало опция за предприемане на нужните ограничения преди шофиране и надлежно – тестване “,  категорична е омбудсманът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР