Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на вътрешните работи

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Омбудсманът призова МВР да не спира граждани на границата за неплатени глоби

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до министъра на вътрешните работи Младен Маринов във връзка информацията за въвеждане на автоматизирана осведомителна система „ Административнонаказателна активност “ на гранично-контролно пропускателните пунктове на страната, което основава спънки за овакантяване на страната на жители, за които се откри, че имат неплатени санкции по наказателни постановления за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

„ Според решението, водачите, на които за първи път се връчват наказателните постановления, ще имат право да продължат пътя си и да апелират или да платят. Тази самодейност за връчването на постановленията на водачи, които не са били открити, намирам за потребна и считам, че може да бъде подкрепена “, написа доцент Ковачева.

Тя обаче показва несъгласието си с обстоятелството, че в същото време водачите, които са с влезнали в действие санкции, би трябвало да платят на ПОС терминали на граничните пунктове, в най-близката банка, или да се разделят с книжката и талона на колата, както и че за неплатени санкции ще се ревизират и останалите пасажери в колата. Така всички те ще би трябвало или да платят, или да се откажат от пътуването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР