Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до изпълнителните директори на трите

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до изпълнителните директори на трите
Коментари Харесай

Омбудсманът призова мобилните оператори да не „режат“ абонатите си в периода на пандемията

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до изпълнителните шефове на трите мобилни оператора - „ Теленор България “ ЕАД, „ А1 България ” ЕАД и „ Българска телекомуникационна компания “ ЕАД, в която моли да не се стопира достъпа на жители до мобилни и стационарни услуги по време на изключителното състояние в страната.
Поводът за писмото на Омбудсмана са тъжби на жители, в които сигнализират, че при забавено заплащане, даже и с един ден, достъпът им до мобилни услуги е спрян.
„ В изключителното състояние поради пандемията с ковид, в което се намираме сега, като омбудсман съм уверена, че не би трябвало да оставаме без нужната ни телефонна и интернет връзка. В обстановка като тази мобилната връзка е изключително значима във всяко едно отношение – тя ни е връзката с родственици, със незабавните служби е част от работата ни. Без нея и обществената изолираност е труднопреодолима “, написа омбудсманът до мобилните оператори. Доц. Ковачева се аргументира с обстоятелството, че доста институции и огромна част от бизнеса са минали на отдалечена работа, а учениците и студентите - на отдалечено образование.

Омбудсманът обръща внимание, че огромна част от жителите са с фрапантно понижени приходи и без работа и е редно да бъде проявена обществена сензитивност и схващане към проблемите на техните клиенти, изпаднали във краткотрайно финансово усложнение.

„ Известно е, че доставчиците на комунални услуги към този момент удължиха периодите за заплащане на месечните сметки, като жителите получиха увещание, че няма да има спиране на електрическата сила и водата при неплатени сметки. Надявам се споделяте мнението ми, че това с цялостна мощ следва да важи и за телефонните и интернет услугите, поради тяхната специфичност и значимост “, акцентира публичният бранител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР