Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до председателя на Столичния общински

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до председателя на Столичния общински
Коментари Харесай

Омбудсманът алармира за нови проблеми в столичния градски транспорт

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и до кмета на София Йорданка Фандъкова, в което сигнализира, че до нея не престават да постъпват тъжби от жители, свързани с последните промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния градски превоз на територията на Столична община, призната от Столичния общински съвет.  

Диана Ковачева сигнализира, че пенсионери и лица над 68-годишна възраст не могат да се възползват от преференциалните цени на картите за градски превоз, тъй като непрекъснатият им адрес е в друго обитаемо място и по този начин тези хора на процедура са неравно третирани. 

В жалбите до нея се отбелязва, че нарастването на цените на картите за хората с увреждания над 71%, без право на непозната помощ, е доста и не е съобразено със усложненията на жителите в изискванията на сериозна инфлация и влошена икономическа среда “. 

Другият проблем, за който омбудсманът написа, е обвързван с валидирането на билети за еднократно пътешестване без право на прехвърляне, които са закупувани от лидера. 

Оказва се, че водачи продават билет за еднократно пътешестване без право на прехвърляне, за който се изисква наложителна валидация, а при неспазване на това обвързване при инспекция от контрольорите жителите са принудени да си закупят билет в размер на 40 лева за невалидирано пътешестване. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР