Омбудсманът Диана Ковачева изпрати ново писмо до председателя на Столичния

...
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати ново писмо до председателя на Столичния
Коментари Харесай

Омбудсманът иска и инвалиди без книжка да имат паркомясто

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати ново писмо до ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев по отношение на изискванията за локалното платено паркиране в гр. София.

Поводът са сигнали от жители, които търсят подпомагане от омбудсмана поради отвод за издаване на електронен винетен стикер за локално платено паркиране в " синя зона " от " Център за градска подвижност " ЕАД (ЦГМ). Причината е, че хората не имат удостоверение за ръководство на МПС, само че в това време имат автомобил, с който при нужда околните им ги транспортират. Проблемът е, че колите им н е могат да бъдат паркирани наоколо до дома .

Ковачева подчертава, че в такова състояние са най-вече възрастни хора, хора с увреждания , които се нуждаят от автомобил за своето напредване, само че заради възрастта си или здравословното си положение не имат годно удостоверение за ръководство на автомобил и употребяват помощта на свои близки и родственици за напредването си.

Омбудсманът не приема отговора на ЦГМ, че решението на казуса е издаването на електронен винетен стикер на различен член на семейството по критериите на наредбата.

Омбудсманът предлага изменение на член 72 на Наредбата в частта, с която се вкарва условие за удостоверение за ръководство на МПС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР