Омбудсманът Диана Ковачева иска удължаване на общественото обсъждане за въвеждане

...
Омбудсманът Диана Ковачева иска удължаване на общественото обсъждане за въвеждане
Коментари Харесай

Омбудсманът: Системата “Бонус-малус” ощетява гражданите

Омбудсманът Диана Ковачева желае удължение на публичното разискване за въвеждане на системата “Бонус-малус ”. Новият способ ощетява жителите. Липсва пропорция сред санкционирането и поощрението на водачите
Това съобщи пред Нова тв Ковачева. Според първичните планове наказването може да стигне до 400 %, а бонусът е в надалеч, по-малки размери.

„ Стимулирането на съзнателните водачи е много малко. 5 години ще се борят за отстъпка от 23%. Възможно е даже такива да не доближат този %, защото в полицата се записват и други хора, а с техния „ малус” може да се отрази ", разяснява Ковачева.

По думите й всеки би трябвало да дава отговор за своите нарушавания.

Омбудсманът разяснява и проблемите с водата. По думите й перничани не би трябвало да заплащат за некачествена вода. Въпросът е по какъв начин ще се откри, че тя е такава, откакто към този момент подобен механизъм няма. Ковачева е безапелационна, че би трябвало да се промени Наредба 4 за ВиК услугите.

„ Днес адресирам писмо с рекомендация към министъра на районното развиване и благоустройството с рекомендация за съответни периоди, в които да се подхващат мерки”, сподели още публичният бранител.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР