Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът настоява КЕВР да публикува исканията за новите цени на тока и парното


Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент изпрати рекомендация до ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Станислав Тодоров, в която изиска от регулатора да разгласява на уеб страницата на комисията заявленията за цените на сдруженията от секторите „ Електроенергетика “ и „ Топлоенергетика “ за новия регулаторен интервал – 1 юли 2022 г.- 30 юни 2023 година

 Омбудсманът акцентира, че съгласно настоящата нормативна уредба срокът за постъпване на тези ценови оферти към този момент е изминал на 31 март 2022 година

„ В осъществяване на член 15, алинея 2 от Закона за енергетиката, досегашната процедура на енергийния регулатор беше заявките за цени да бъдат оповестени още в първите дни на м. април – директно след постъпването им в КЕВР. С терзание означавам, че досега заявките за цени на сдруженията от секторите „ Електроенергетика “ и „ Топлоенергетика “ за новия регулаторен интервал не са оповестени на уеб страницата на Комисията “, написа публичният бранител и пита какви са аргументите това да не се случва.

Проф. Ковачева е безапелационна, че процесът на ценообразуването би трябвало да бъде оптимално обществен и транспарантен и упорства КЕВР в най-скоро време да разгласява ценовите оферти, с цел да могат всички заинтригувани страни – битови клиенти, организациите на потребителите и енергийните специалисти, да се срещнат със заявките за нови цени и претекстовете към тях.

 „ Очаквам в рационално къс период да ме запознаете с вижданията си по отношение на времевия график за обявяване на ценовите оферти на лицензиантите, както и по отношение на обезпечаването на бистрота в процеса на ценообразуването в двата бранша за новия регулаторен интервал “, написа още Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент.

Според нея сега е най-важно постигането на обществено търпими цени на природния газ, електрическата и топлинната сила за семействата, по тази причина предлага да не се позволява редуциране на времето за необятен публичен спор.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР