Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманъ е против увеличението на цената на водата в Хасково

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент изпрати мнение до Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/, с което се разгласи изрично срещу ценовото предложение на "ВиК " - Хасково, за повишаване на питейната вода в обслужвания район, оповестиха от пресцентъра на публичния бранител.

"В случай, че регулаторният орган утвърди препоръчаната сложна цена на ВиК услугата, операторът "ВиК " ЕООД - Хасково, ще стартира да дава най-скъпата услуга в страната ", е подчертала Ковачева. Както към този момент съобщихме, на 30 юни Общото заседание на ВиК-асоциацията не утвърди бизнес проекта на водния оператор, в който бе залегнало повишение на цената от 3,00 лена на 3,51 лв. за Хасково и по този начин крайното решение в този момент би трябвало да е на КЕВР.

Диана Ковачева предлага вземането на незабавни ограничения против водна рецесия в Радомир

Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент е припомнила, че качеството на доставяната вода в района е извънредно незадоволително и в регионалния център 3 години водата не беше годна за питейно-битова приложимост, заради повишени равнища на алфа интензивност. Предоставяната вода в Свиленград и в Симеоновград пък е със повишено наличие на манган, е изтъкнала омбудсманът.

Според публичния бранител буди паника и фактът, че в бизнес проекта на "ВиК " - Хасково, е заложено, че през 2021 година сдружението няма да реализира няколко от избраните от регулатора планирани съответни цели за индикаторите за качество на ВиК услугите.

Омбудсманът е подчертала, че в отчета на регулатора още веднъж липсва информация да са извършени наложителните съвещания с потребителите. В умозаключение Ковачева е декларирала, че в осъществяване на правилата, от които следва да се управлява регулаторът, КЕВР не следва да утвърждава бизнес проекта и ценовото предложение на "ВиК " - Хасково.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР