Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска по-дълъг срок за обсъждане наредбите за цените на парното и тока

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент изпрати поредна рекомендация до Комисията за енергийно и водно контролиране, в която този път приканва регулатора да удължи периода за онлайн публичното разискване на двата плана на наредби за контролиране цените на електрическата и топлота сила, планувано за 5 май 2020 година от 10.00 и 11.00 часа. Това оповестиха от пресофиса на омбудсмана.

„ Повод да се обърна към Вас е оповестената на 30 април 2020 година информация на уеб страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране за публично разискване на 5 май 2020 година, от разстояние в постройката на Комисията, на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 2017 година за контролиране на цените на електрическата сила (обн., Дъждовни води, бр. 25 от 24.03.2017 г.) и Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 5 от 2014 година за контролиране на цените на топлинната сила (ДВ, бр. 10 от 2014 г.), надлежно от 10 и 11 ч. “, написа омбудсманът до инж. Иванов.

КЕВР взема решение с какъв брой да поевтинеят парното и топлата вода

Общественият бранител акцентира, че до датата на публичното разискване действително има 4 дни, от които единствено един е работен. Според доцент Ковачева този метод на КЕВР е освен недопустим, само че и фиктивен, тъй като заинтригуваните страни няма да имат задоволително време да се срещнат с предложенията, а това ще попречва тяхното дейно присъединяване в полемиката.

„ С оглед на изложеното и на съображение Закона за омбудсмана, насочвам към Вас рекомендация публичната онлайн полемика на плановете за изменение и допълнение на двата нормативни документа да се отсрочи за по-късна дата, преди крайния период на публичното разискване на 14 май, за реализиране на професионален и потребен спор “, аргументира позицията си омбудсманът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР