Омаловажаването на пандемията от седмици насам е основно занимание на

...
Омаловажаването на пандемията от седмици насам е основно занимание на
Коментари Харесай

Болсонаро е с коронавирус - малкият грип удари големия мъж

Омаловажаването на пандемията от седмици насам е главно занятие на бразилския президент. Но ето, че самият той пострада от ковид, припомня Дойче веле.

В Бразилия доказаните случаи на ковид са 1,7 милиона, а починалите от пандемията - 69 хиляди. Страната е втората най-тежко наранена от пандемията в света след Съединените щати. Сред заболелите се оказа и президентът на Бразилия Жаир Болсонару, за който Ковид-19 е " дребен грип ", против който човек би трябвало да се изправи " като мъж ".

Омаловажаването на пандемията е главното занятие на Болсонаро от седмици. Когато, несъмнено, не е ангажиран да попречва следствията против синовете му, написа Иво Марущик от ARD. По време на пандемията Болсонаро най-демонстративно посещаваше магазини, снимаше се с фенове и даже ги прегръщаше. Дълго време бразилският президент отхвърляше да носи и маска при обществените си появи.

Сега коронавирусът застигна и него. Но няма причина за зложелателство - освен от достойнство, а и тъй като е прекомерно евентуално това боледуване да се окаже от изгода на Болсонаро. Веднага откакто бяха оповестени резултатите от теста, президентът застана явно спокоен пред камерите, с цел да подчертае какъв брой добре се усеща. Така даде тона, към който има намерение да се придържа през идващите седмици.

Болсонаро може да се възползва от заболяването

Бразилският президент принадлежи към рисковите групи - здравето му е разтърсено, откакто стана жертва на офанзива с нож преди две години. Въпреки това възможностите му да преодолее заболяването са положителни. И в случай че той, за разлика от Борис Джонсън, не попадне в интензивното поделение, инфекцията единствено ще му донесе точки. Това би удостоверило заявките му, че заболяването нормално протича просто като gripezinha или " дребен грип ". Болсонаро ще се показа като образец за безобидността на инфекцията и доказателство за курса на цялостно отказване на всевъзможни ограничавания и ограничения за изолираност. Индикации за това, че той най-накрая ще се отнесе съществено към ковид, няма.

Пореден удар за Бразилия

Това са неприятни вести за съществено засегнатата от Ковид-19 страна. Защото всякога, когато президентът призове вирусът да не бъде одобряван съществено, бразилците се вслушват. Те смъкват маските и стават по-непредпазливи. А и за какво не - щом единствено преди няколко дни президентът наложи несъгласие върху признатия от Конгреса закон за наложителното носене на маски на публични места в цялата страна.

Затова новината, че самият Болсонаро е дал позитивна проба за ковид, е следващата неприятна вест за Бразилия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР