Омъжените жени изпитват повече стрес от самотните жени. Те имат

...
Омъжените жени изпитват повече стрес от самотните жени. Те имат
Коментари Харесай

Съпрузите стресират повече жените си, отколкото децата

Омъжените дами изпитват повече стрес от самотните дами. Те имат голямо натоварване: работа, родителство и брак. Стресът на дамите предизвиква главоболие, отмалялост и яд. Родителството също е в действителност стресиращо. Изненадващо, съпрузите способстват повече за напрежението на дамите, в сравнение с децата. Според едно изследване 46% от дамите споделят, че децата основават по-малко стрес от техните съпрузи и това не е обвързвано с изневери или принуждение.

Ето по какъв начин съпрузите въздействат върху съпругите си и по какъв начин да избягвате негативни последствия като напрежението.

Съпругът се държи като още едно дете в къщата

Истината е, че мъжете се държат като деца до навършване на 43-годишна възраст. Това се показва освен в безотговорното им отношение към някои въпроси и държанието им, само че и в тяхното взаимоотношение с децата. " 7-годишно дете се държи като 7-годишно дете и това е обикновено. Но 35-годишен мъж, който се държи като 7-годишен е по-стресиращ, тъй като би трябвало да се държи като възрастен ", споделя един от респондентите по време на това проучване.

Най-често татковците се забавляват с децата си. В резултат на това бащите се възприемат като другари и съучастници в закононарушенията, които разрешават всичко. Майките са по-загрижени за проблемите, свързани с възпитанието, дисциплината, здравето и просветителното развиване на детето. Жените подкрепят всекидневието на децата, дават им инструкции и не разрешават доста неща. Майките, на собствен ред, наподобява са " неприятното ченге ". Това визира връзката им с децата и може да докара до спор сред самите родители.

По-добре е да се придържате към единството. Ако единия родител забрани нещо на детето, то другият би трябвало да поддържа това решение. Необходимо е да се работи дружно и да се реализира единодушие за възбраните и разрешенията, които се постановат на децата.

Също по този начин е значимо да споделяме еднообразно отговорността за ежедневната грижа за децата. Детето не може да се причисли към екипа за плуване, да избере витамини и да си назначи самичък лекар, само че майка му може да го направи. И тук е мястото, където брачният партньор може да помогне и да облекчи натоварването на жена си. След това самите майки могат да спрат да се концентрират върху грешките, които вършат децата, да спрат да управляват всичко и от време на време да вземат присъединяване в игрите на децата си със брачна половинка си.

Домакинската работа също е доста натоварваща

Едно изследване откри, че една на всеки 5 майки споделя, че не получава задоволително помощ от своя брачен партньор и това е главен източник на всекидневен стрес. Съпругите прекарват повече време в домакинската работа, до момента в който съпрузите прекарват повече време в релаксация. Задълженията на дамите включват освен готвене и разчистване, само че и заплащането на сметки, извършването на покупки на хранителни артикули и планирането на бюджета. Тези действия са доста значими за структурата на фамилията, само че те могат да станат доста натоварващи единствено за един човек.
Това не е най-лесната и най-приятна работа. Вършенето на домашен занимания носи и на двата пола повече стрес от работата в офиса, тъй като там те се усещат по-ценени. Ако една жена се грижи сама за семейството, стресът й се усилва.

Най-простото решение на този проблем е брачният партньор да оказва помощ на жена си с домакинска работа. Поделените домашен отговорности са една от тайните за сполучлив брак.
Двамата съпрузи би трябвало да правят оценка напъните на другия. Всяка работа е скъпа, даже и да не генерира приход.

Жената се усеща отговорна и няма свободно време

Предвид всички отговорности на съпругите, разказани нагоре, те могат да се усещат като лишени от свободно време. Особено в случай че работят и на цялостен работен ден. Вечерта, след работа, те би трябвало да извърнат внимание на всеки член на фамилията и да изпълнят всички домашен задания. Това възприятие води до стрес. Жените се пробват да създадат всичко в тези незадоволителни 24 часа, само че заради бързането от време на време могат да се случват неточности.
Отговорността за децата, брачна половинка и домакинство е на дамата и тя може да се усеща отговорна, когато нещо се обърка. Стресът може да бъде породен от виновност.

За да не се натоварва дамата, заради липса на време и виновност, брачният партньор може да показа с нея освен домакинска работа и грижите за децата, само че и отговорността за фамилията като цяло. Има 2 възрастни, а освен една жена. Когато съпрузите разискват проблеми, вземат решения дружно и са виновни за тях, това им оказва помощ да се обединят и вземат решение доста проблеми.
Жените могат да развият своите умения за ръководство на времето. Не забравяйте, че стресът може да докара до бракоразвод и да има отрицателен резултат върху здравето. Ето за какво е значимо да опитате всичко допустимо да създадете по-малко стрес в живота на обичаните си хора.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР