Омагьосваща природа, богата история, кулинарни приключения и нов имидж. Това

...
Омагьосваща природа, богата история, кулинарни приключения и нов имидж. Това
Коментари Харесай

Враца отваря врати за туристи с нова платформа „Open Vratsa“

Омагьосваща природа, богата история, кулинарни завършения и нов имидж. Това са детайлите, на които ще заложи „ Open Vratsa “ (openvratsa.bg) – новата туристическа платформа на Враца, дело на екип от специалисти, завърнали се да работят в родния си град, подкрепени от Община Враца в лицето на кмета на града Калин Каменов и Фондация „ Америка за България “.
„ Вярвам, че тази самодейност – плод на обединените старания на толкоз доста хора, ще даде добър сигнал на бизнеса в града, на всички туристически обекти в района и несъмнено, на туристите от цяла България. Стремим се да им покажем мощните си страни, на първо време с нашето гостолюбие и многообразните естествени забележителности на района, които в действителност омагьосват. “, съобщи Калин Каменов във връзка стартирането на новата туристическа платформа.

В сърцето на „ Open Vratsa “ е едноименният уеб портал OpenVratsa.bg, чиято цел е да извършва няколко основни функционалности по едно и също време – да осведоми за всички събития в града и района и да е справочник за най-интересните естествени и културни забележителности. Също по този начин, платформата ще събира на едно място любопитни истории от предишното и сегашното, които припомнят за богатата история и значителната роля, която Враца е заемала още от времето на траките.
Именно от интервала на античността датира една изключителна археологическа находка – най-голямото богатство, намерено на територията на страната. Рогозенското богатство, открито през 1986 година в село Рогозен, е изложено за гости в Регионален исторически музей в град Враца.

„ Развитието на културно-исторически и естествен туризъм сплотява локалните общности и им дава опция да работят за възстановяване на локалната стопанска система и качеството на живот ", споделя Юлиана Дечева от Фондация „ Америка за България “.
От Фондацията осведомят за още една тяхна самодейност – конкурс за финансиране на планове за развиване на туризма в Северозападна България и за популяризирането ѝ като привлекателна туристическа дестинация.  
Екипът, основал „ Open Vratsa “, се концентрира върху популяризирането на града и района посредством най-впечатляващите забележителности като пещерата „ Леденика “, проходa „ Вратцата “, водопадa „ Скакля “, естествен парк „ Врачански Балкан “, къщата музей на баба Илийца, паметникa на връх Околчица и атрактивни събития като „ Фолклорен събор Леденика “, „ Фестивал на баницата “, „ Музика в пещерата “ и други.

Вече е в развой на подготовка и вторият стадий от развиването на „ Open Vratsa “, който ще предложи нови артикули, услуги и прекарвания, свързани с кулинарен и винен туризъм, еко пътеки и одобряването на Враца като най-подходящото място за упражняване на авантюристичен туризъм – алпинизъм, планинско колоездене (Freeride и Trial), парапланеризъм, делтапланеризъм и други.
OpenVratsa.bg е към този момент деен, като в него ще откриете и информация за хотели, къщи за посетители, заведения за хранене в района, както и обща информация за това по какъв начин да стигнете до определената дестинация.


Отвори Враца. Позволи да те впечатли .

www.openvratsa.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР