Olympus, която някога бе сред водещите производители на камери, продава

...
Olympus, която някога бе сред водещите производители на камери, продава
Коментари Харесай

Olympus излиза от бизнеса с камери

Olympus, която в миналото бе измежду водещите производители на камери, продава тази част от бизнеса си след 84 години в него, предава BBC. Компанията заяви, че макар напъните ѝ, пазарът на цифрови камери към този момент не е печеливш.

Една от главните аргументи за това е навлизането на смарт телефоните и все по-добрите камери през последните години. Заради това и бизнесът на Olympus бележи загуби през последните три години.

Японската компания пусна на пазара първата си камера през 1936 година, като тогава тя струваше повече от една заплата в Страната на изгряващото слънце. През идващите десетилетия Olympus се трансформира в една от най-големите компании на този пазар по дял.

През 70-те години на предишния век компанията доближи своя връх, а камерите ѝ бяха рекламирани от известни фотографи като Дейвид Бейли и Лорд Личфийлд. " Тези камери бяха революционни - доста дребни, доста леки, извънредно красиви и с хубави лещи ", споделя Нигел Атертън, редактор на списанието Amateur Photographer.

По-късно, след навлизането на цифровите камери, при които компанията също означи триумф, тя се насочи към междинната част на пазара с mirrorless камери за " хората, които не се занимаваха професионално с фототография, само че желаеха нещо по-добро от point-and-shoot камерите, само че не и DSLR ".

През последните години обаче пазарът на камери се срина трагично - с 84% сред 2010 и 2018 година
 Снимка 485246
Източник:

След редица неточности и кавги в този момент Olympus хвърля кърпата и ще продаде част от бизнеса си, тъй че нейни марки - като лещите Zuiko - да бъдат употребявани в нови артикули на друга компания - Japan Industrial Partners.

Olympus Corporation продължава работа. Компанията създава микроскопи от основаването си, а в този момент се обръща и към производството на друго съоръжение, като ендоскопи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР