Оливие Маркет, президент на Американска търговска камара в България, изпрати

...
Оливие Маркет, президент на Американска търговска камара в България, изпрати
Коментари Харесай

AmCham ще представи конкретни сценарии за "зеления преход" в България

Оливие Маркет, президент на Американска комерсиална камара в България, изпрати през днешния ден обръщение към новото държавно управление, че " от името на Борда на шефовете на Камарата (...) Имаме подготвеност и показваме предпочитание да партнираме с него в разнообразни секторни политики; откриваме доста общи цели и споделена визия за развиването на страната ".

На среща на камарата в София той съобщи: " Само дружно - бизнесът и държавното управление - можем да реализираме успеваемост, бистрота и битка с корупцията, като по този начин разгърне капацитета за напредък на България. Американската камара може да даде експертен опит и решения в браншове като опазване на здравето, енергетика, цифрова промяна, нововъведения и други "

Маркет заяви, че съгласно AmCham занапред ще се създава дълготрайна тактика за енергийния преход в България и че камарата е привлякла интернационална консултантска група за разработване на съответни оферти какъв би могъл да бъде оптималният енергиен микс в отговор на уговорката за така наречен декарбонизация, до момента в който в това време се подсигуряват доставките на електричество.

Докладът по този въпрос още се създава, само че към средата на януари 2022 година камарата ще разполага с главните заключения, които ще бъдат показани обществено. Тогава ще бъдат показани и съответни сюжети и накъде води всеки един от тях - какво би трябвало да се направи, какви вложения да се създадат в технологии. " Не претендираме,че ще изработим тактиката, а че ще допринесем с обстоятелства, детайлно изследване и рекомендации за политики по какъв начин да се реализиран задачите. Очакваме държавното управление също да се заинтересува и да забележим какви са позициите му ", добави Оливие Маркет.

Той уточни, че в AmCham имат работна група за върховенството на закона, което е освен приоритет на посолството на Съединени американски щати, както е заявявала дипломат Херо Мустафа, само че и е в основата на положителния капиталов климат в България. Тази група ще предлага съответни ограничения за възстановяване на правната среда.

Друга нова група ще е за нововъведенията и стартъпите, която ще работи тясно с новото министерство на нововъведенията и разработките, управлявано от Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ". Ще опитаме да изградим мост сред концепциите от образованието в университетите и стартъпите, където се търси осъществяване на тези хрумвания. Ще вършим съответни оферти за правната и регулаторна рамка, които да улеснят развиването и финансирането в стартъпи и други типове активност в този бранш, изясни Маркет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР