Оливер Вархели, бивш дипломатически представител на Унгария в Европейския съюз,

...
Оливер Вархели, бивш дипломатически представител на Унгария в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Новият кандидат на Унгария за комисар е бившият посланик в ЕС

Оливер Вархели, някогашен дипломатически представител на Унгария в Европейския съюз, е новата кандидатура на страната за еврокомисар, оповестиха " Ройтерс " и организация " Франс прес ".

Това става часове, откакто правната комисия на Европейския парламент дефинитивно реши, че предходният претендент и някогашен министър на правораздаването Ласло Трочани не е приспособен да заема подобен висок пост заради противоречие с Етичния кодекс на чиновниците на Европейски Съюз.

Трочани бе препоръчан за екипа на Урсула фон дер Лайен, тя го утвърди и му предложи да дава отговор за разширението на Европейски Съюз и връзките със съседите. Но в понеделник той стана първият претендент, отритнат още преди да се стигне до чуване от отрасловите комисии в Европейския парламент.

Не е ясно дали за Вархели остава същият пост, или тя ще търси нещо ново. Като посланик унгарецът наподобява квалифициран за сходен сектор, което би съкратило времето му за подготовка за чуване.

Гласуването на новия състав на Европейската комисия е планувано за 23 октомври. Ако екипът на Фон дер Лайен бъде утвърден от задоволително евродепутати, той би трябвало да наследи Комисията " Юнкер " на 1 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР