Олимпийското аташе на българската делегация Екатерина Дафовска вече два дни

...
Олимпийското аташе на българската делегация Екатерина Дафовска вече два дни
Коментари Харесай

Дафовска вече 2 дни без багаж на игрите

Олимпийското аташе на българската делегация Екатерина Дафовска към този момент два дни е без багаж на игрите в Пьонгчанг. Куфарите на единствената ни златната медалистка от „ бяла “ олимпиада се изгубили по пътя сред София и Сеул по тази причина биатлонистката върви с облекла назаем.

Същевременно един от най-хубавите ни състезатели в биатлона Красимир Анев се оплака от болки в гърлото. От треньорския щаб се надяват националът да е подготвен за бягането на 20 км на следващия ден. В предходните два старта самоковецът се показа надалеч от най-хубавата си форма, а най-хубавото му класиране за момента е 37-мо място.

Домакините пък реагираха бързо на ниския зрителски интерес на церемониите по награждаването на Олимпийския стадион. Феновете към този момент ще могат да влизат гратис след 17 ч локално време, а до момента трябваше да платят минимална сума за билет.

А колекционери се оплакаха от шефа на МОК Томас Бах, който съгласно тях препятствал развиването на тяхното занимание. В Олимпийския парк е самостоятелен специфичен павилион, в който почитатели могат да си разменят значки. „ Към МОК имаше и колекционерска комисия, основана още по времето на Хуан Антонио Самаранч – съобщи Ирина Дзидзигури, за която игрите в Пьонгчанг са 14-ти. – Но Бах я закри през 2015-а. Искат да бъдем част от олимпийската просвета, само че не вършат нищо. А колекционерите основават специфична атмосфера. Всеки може, без значение от цвета на кожата или вероизповеданието, да дойда и да си замени значка с всеки. А настоящето управление на МОК очевидно не държи на този контакт сред хората. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР