Олимпийският златен медалист Жил Робъртс беше оневинен за положителен допинг

...
Олимпийският златен медалист Жил Робъртс беше оневинен за положителен допинг
Коментари Харесай

Оневиниха американски спринтьор за допинг, след като се оправда с целувка

Олимпийският златен медалист Жил Робъртс беше оправдан за позитивен допинг тест, откакто при следствието на случая той изясни позитивната проба с целувка със своята другарка. 28-годишният американец, който завоюва злато с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 100 м в Рио през предходната година, е посочил съществуване на неразрешения препарат пробенецид на 24 март.

Пробенецидът има способността да замаскира анаболните стероиди и другите неразрешени препарати по време на тестванията с урина, съпътстващи огромните спортни надпревари

Робъртс се е явил на чуване пред Американската антидопингова организация (USADA) на 20 юни, където е обяснил, че неразрешеният препарат е попаднал в организма му след целувка с приятелката му.

След като се провали на допинг инспекцията на извънсъстезателен надзор, Робъртс беше с краткотрайно спрени спортни права до 5 май.

Той взе участие на 400 метра на нациналните квалификщации на Съединени американски щати предишния месец и се класира за Световното състезание в Лондон през август, откакто приключи втори.

Няколко седмици преди позитивния тест приятелката на Робъртс - Алекс Салазар, е приемала медикамент за зараза на синусите, който съдържа пробенецид.

“Те са дружно, целуват се постоянно и страстно”, гласи част от формалното известие на Американската арбитражна асоциация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР