Олимпийският вицешампион Вермилио съживява кариерата си на 43 г. в

...
Олимпийският вицешампион Вермилио съживява кариерата си на 43 г. в
Коментари Харесай

Италианска легенда гледа към Нефтохимик

Олимпийският вицешампион Вермилио съживява кариерата си на 43 година в Бургас

Една от легендите на италианския волейбол от последния четвърт век може да се озове в първенеца ни Нефтохимик, научи " Меридиан Мач ". Става въпрос за Валерио Вермильо. Разпределителят е на път да съживи кариерата си на 43 години, като облече екипа на бургазлии.

Вермильо е осведомен с Нефтохимик от Николай Николов, който се завърна в Бургас този сезон. Двамата са играли дружно в Иран - в Урмия и Пайкан.

Валерио е олимпийски вицешампион от Атина 2004. когато се окичи със сребърен орден дружно с игралия за " адзурите " Венцислав Симеонов - наследник на легендата Венцислав Симеонов. Плеймейкърът е и повторен първенец на Европа, 5 пъти отличник на Италия и един път на Русия. Има три триумфа в Шампионската лига и предшественика й - шампионатът за КЕШ.

Евентуалното идване на звезда от калибъра на Вермильо освен ще усили конкуренцията на поста разпределител в Нефтохимик, само че и ще получи имиджа на клуба и родното състезание като цяло. Сега титулярен плеймейкър на бургазлии е националът Добромир Димитров.

ИВО ГЕОРГИЕВ, в. " Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР