Олимпийският шампион в спринта на 100 метра Ламонт Марсел Джейкъбс

...
Олимпийският шампион в спринта на 100 метра Ламонт Марсел Джейкъбс
Коментари Харесай

Олимпийският шампион в спринта Марсел Джейкъбс се завръща на пистата по-рано от очакваното

Олимпийският първенец в спринта на 100 метра Ламонт Марсел Джейкъбс ще се завърне на пистата по-рано от плануваното, като ще взе участие в Италианския шампионат този уикенд, оповестиха от Федерацията на страната (ФИДАЛ).

Очакваше се Джейкъбс да се включи за първи път в дисциплината след мускулната контузия в спирката от Диамантената лига в Стокхолм идната седмица, само че ФИДАЛ разкри, че той ще бяга в събота в Риети, северно от столицата Рим, в подготовка за Световното състезание, което стартира идващия месец.

Джейкъбс, който стигна изненадващо до златото на Игрите в Токио предходната година, е бягал едвам два пъти на 100 м от този момент – и двете бягания бяха на спирка в Савона предишния месец. Той получи мускулна контузия в спирката в италианската Ривиера, като преди този момент бе загатнал, че евентуално няма да се състезава преди Световното в Юджийн, Орегон, сред 15-24 юли.

Джейкъбс разгласи новината, когато пропусна спирката от Диамантената лига в Рим преди две седмици, което разреши на американеца Фред Кърли да стигне до успех на „ Олимпико “. Той трябваше да се отдръпна и от конкуренция в Найроби предишния месец поради проблеми с червата, пропускайки нов късмет да се изправи против Кърли, който надигра за златото в Токио.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР