Олимпийският шампион в плуването Косуке Хагино обяви вчера, ще се

...
Олимпийският шампион в плуването Косуке Хагино обяви вчера, ще се
Коментари Харесай

Още една японска звезда в плуването с проблеми преди Токио 2020

Олимпийският първенец в плуването Косуке Хагино разгласи през вчерашния ден, ще се пропусне националния шампионат на Япония идващия месец, защото е концентрирал подготовката си напълно върху Олимпийските игри в Токио следващата година. 24-годишният японец беше най-голямата наджеда на домакините за злато в плуването на Олимпиадата през 2018 година дружно с 18-годишната Рикако Икее, която беше диагностицирана с левкимия предишния месец.

“От 2017 година насам не съм в положения да реализирам резултатите, на които се надявах. Разстоянието сред задачите и действителността се усилва. Става по-трудно да подкрепям мотивацията си”, написа в особено изказване Хагино.  На Олимпийските игри в Рио де Жанейпо през 2016 година той завоюва три медала - злато на 400 метра съчетано, сребро на 200 м съчетано и бронз с щафетата на 4 по 200 метра свободен жанр. Хагино има и бронз на 400 м съчетано от Игрите в Лондон през 2012 година

Треньорът му Норинаса Хираи призна, чe Хагино не е в добра форма и ще пропусне националните квалификации идващия месец: “В сегашната му кондиция ще бъде в действителност мъчно. Няма дух, нуждае се от отмора и когато реши да се завърне, той би трябвало да стартира да плува за себе си.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР