Олимпийският шампион Русия и Испания завършиха с пълен актив първата

...
Олимпийският шампион Русия и Испания завършиха с пълен актив първата
Коментари Харесай

Само два отбора завършиха с пълен актив в първата фаза на СП по хандбал

Олимпийският първенец Русия и Испания приключиха с цялостен актив първата фаза на Световното състезание по хандбал за дами в Япония. "Сборная " през днешния ден надви в директен дуела за първото място в група "D " над Швеция с 30:22 (16:11). Ярослава Фролова осъществя 11 попадения за петата поредна победа на четирикратните международни шампионки.

Иберийките също записаха пети триумф в група "С " след трагично 27:26 (14:14) над Черна гора. Испанките наваксаха закъснение от 19:23 и нанесоха първо проваляне на противника в конкуренцията.

Азиатският отличник Република Корея също приключи без проваляне в първата фаза на шампионата, откакто в последния си мач от група "Б " приключи 27:27 (14:15) против Германия. Бундестимът се спари от проваляне след четири безответни гола в края, само че южнокорейките приключиха на върха с 8 точки, а съперничките им останаха на втората позиция със 7.

Защитаващият купата си Франция сензационно отпадна от битката за оценките, откакто в последния кръг загуби от Дания с18:20 (7:9) и остана на четвъртото място в група "Б " с 5 точки. С триумфа датчанките събраха 7 точки и се класираха трети в групата, с цел да продължат напред.

Франция пък ще играе против Ангола за разпределението на местата от 13-о до 16-о. В група "А " Холандия надви над Норвегия с 30:28 (14:18) след страховит поврат след почивката и нанесе първо проваляне на международните вицешампионки. Двата тима приключиха с по 8 точки, само че холандките взеха първото място поради успеха в директния дуел.

В главната фаза на конкуренцията в група 1 попаднаха Холандия, който започва с 4 точки, Германия (3), Норвегия и Република Корея (по 2), Дания (1) и Сърбия (0). В група 2 са Русия и Испания (по 4 точки), Швеция и Черна гора (по 2), Румъния и домакинът Япония (по 0). Първите два от всяка група се класират за полуфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР