Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино

...
Олимпийският шампион по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино
Коментари Харесай

Роман Костомаров ще претърпи няколко операции преди да му бъдат поставени протези

Олимпийският първенец по фигурно пързаляне в танцовите двойки от Торино 2006 Роман Костомаров ще претърпи няколко интервенции преди да му бъдат сложени протези, оповестява ТАСС. " Роман към момента има планувани няколко интервенции преди слагането на протезите. След това ще премине рехабилитация, защото би трябвало да се приспособява към протезите, тъй че няма да се прибере скоро. Той желае да напусне болничното заведение самичък, самостоятелен човек ", сподели източникът на организацията.

По-рано ТАСС разгласи, че Костомаров ще остане в болничното заведение още два-три месеца и се приготвя за протезиране.

На 10 януари руснакът беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крайник и няколко пръста на ръцете. На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР